تماس با ما

فید خبر خوان

نقشه سایت


اگر به یک وب سایت یا فروشگاه رایگان با فضای نامحدود و امکانات فراوان نیاز دارید بی درنگ دکمه زیر را کلیک نمایید.

ایجاد وب سایت یا
فروشگاه حرفه ای رایگان

دسته بندی سایت


پر بازدید ترین های فورکیا

پیوند ها

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 5
  • بازدید دیروز : 5
  • بازدید کل : 20689

پرورش گل محمدی


خصوصیات گیاه‌شناسی گل محمدی
از نظر گیاه‌شناسی، گل محمدی درختچه‌ای است پرپشت، دارای خارهای ریز، زیاد و فشرده، پهن، قلابی شکل و یکنواخت. گل‌های آن صورتی رنگ، پرپر و معطر که گاهی نیز سرخ رنگ است.
- گل آذین دیهیم ، 12-6 گلی است. بر روی دمگلها خارهای ریز و کرک های غده‌ای است.
- برگ‌های آن مرکب، دارای 5 تا 7 برگچه‌ی تخم مرغی نیزه‌ای و با دندانه‌های کند و کمانی ساده است. لبه برگ‌ها اره‌ای، سطح فوقانی برگ‌ها نرم و سطح تحتانی کرک دار است.
-ساقه: خاردار"خارها قلاب مانند"،اغلب مخلوط با کرک‌های غده‌ای.
-میوه:گلابی شکل.



سازگاری گل محمدی:

برگرفته شده از eshteghal.blog.ir
گل محمدی نسبت به شرایط محیطی سازگاری خوبی دارد. از شاخص‌ترین صفات گل محمدی (به‌خصوص گل محمدی کاشان) بقاء و سازگاری آن نسبت به خشکی است در برخی از مناطق کاشان گل محمدی طی سال تنها یک یا دو بار آبیاری می‌شود. باتوجه به میزان بارندگی کم در منطقه (حدود 150 تا 200 میلی متر) که آن هم به طور عمده در زمستان ها رخ می‌دهد می‌توان نتیجه گرفت که این گیاه مقاومت خوبی نسبت به خشکی از خود نشان می‌دهد، گرچه کاهش عملکرد اقتصادی در آن مشاهده می شود.
علاوه بر این، گل محمدی نسبت به شرایط نامساعد محیطی ازقبیل شوری،سرما و فقر مواد غذایی خاک نیز سازگاری مناسبی دارد. با این حال، پاسخ این گیاه به حاصل‌خیزی خاک، آبیاری منظم و کود دهی، بسیار مثبت می باشد ،به طوری‌که در برخی مناطق، عملکرد 5 تا 7 تن در هکتار گزارش شده است.



نیازهای اساسی گل محمدی:
* آب:
آب از جمله عوامل مؤثر در تولید اقتصادی گل محسوب می شود. درختچه‌های گل محمدی به شرایط کم آبی بسیار مقاوم هستند. شواهد نشان می‌دهد که آبیاری گلستان‌ها در زمان غنچه‌دهی و گل‌دهی بسیار مهم است. در گلستان‌های کاشان معمولاً آبیاری به‌ صورت سطحی انجام می‌شوداین منطقه میزان آب در هر نوبت و تعداد آبیاری بسیار متغیر است. در منطقه کاشان، به طور معمول ، طی فصل رشد هر 15 روز یکبار آبیاری انجام می شود. در یک‌ مقایسه میان دو روش آبیاری سطحی و قطره‌ای مشخص شد که؛ آبیاری قطره‌ای ضمن 62 درصد صرفه جویی نسبت به روش سطحی، باعث افزایش عملکرد 65 درصدی گل را به دنبال دارد.
"بارندگی با توزیع مناسب" به علت عدم ایجاد استرس در گیاه، برای تولید گل و اسانس بیشتر، خصوصاً در بهار و اوایل تابستان بسیار مهم است.


* خاک:
از نظر نوع خاک، کاشت این گیاه در زمین‌های سنگین دارای بافت متوسط و در کوهپایه‌های دارای سنگریزه زیاد، سنگلاخی و فقیر موفق بوده است.
گلستان‌های موجود در ارتفاعات و شیب‌های شمالی، در مجموع از نظر کمی و کیفی، محصول بهتری تولید می کنند. در مناطق کوهپایه‌ای که در آنها امکان کشت بسیاری از گیاهان زراعی محدود است، این گیاه می تواند به عنوان یک گیاه راهبردی و اقتصادی مورد توجه قرار گیرد.


* دما:
در بهار از جوانه‌های جانبی شاخه‌های یک‌ساله ساقه مولد گل بوجود می آید. اختلاف دمای 4-3 درجه سانتی‌گراد شب نسبت به روز، برای تشکیل جوانه‌ی گل بسیار مهم بوده و برای گل‌انگیزی، خواب زمستانه ضروری است.
درجه حرارت درحدود 20-15 درجه سانتی‌گراد برای غنچه‌دهی لازم است. درجه حرارت زیاد و بادهای گرم و خشک، باعث رسیدن و باز شدن پیش از موعد گل‌ها و کاهش دوره گلدهی و کم شدن ترکیبات اسانس گل می شود.
درجه حرارت 15-5 درجه سانتی گراد، تعداد گل های دارای اسانس خوب را تضمین می کند.
درجه حرارت بسیار کم در شب مانع گلدهی می شود و حرارت بالای 20 درجه سانتی گراد، سنتز و تولید اسانس را افزایش می دهد.
در مراحلی از رشد، درختچه های گل محمدی به یخبندان حساس هستند، به طوری که یخبندان در هنگام تشکیل جوانه گل یا رشد رویش اولیه، باعث خسارت می شود. به طور عمده قسمت های بالغ گیاه، به سرما و یخبندان مقاوم است. در نواحی دارای زمستان سخت و یخبندان، هرس باید خیلی زود انجام شود. بوته هایی که در اثر سرمای شدید زمستان یا یخبندان دیررس بهاره صدمه می بینند، به ندرت گل کافی را در آن سال تولید می کنند.


* رطوبت و باد:
رطوبت نسبی 70 درصد، به تشکیل اسانس کمک می کند.
بارندگی در زمان غنچه دهی، باعث خسارت به گل و کاهش محتویات اسانس می شود.
دوره های آفتابی طولانی، گلدهی را تحریک می کند، اما وجود دوره های گرم و خشک در طول گلدهی، به سرعت محتویات اسانس را کم می کند.
بادهای شدید، از لحاظ فیزیکی به گل صدمه زده و بادهای سرد، خشک و گرم باعث کاهش اسانس گل می شود.


نیازهای غذایی(کود):
گل محمدی نیازمند مواد غذایی و برنامه غذایی طولانی مدت می باشد. آنالیز برگ، روش قابل توصیه ای است که میزان مواد غذایی قابل دسترسی را تعیین می کند.
طی تحقیقات انجام شده بر مبنای آنالیز برگی، مشخص شده که کاهش عناصر و نیاز به تأمین عناصری چون 25%= K و 67% P=و 35% N= بین مرحله نمو جوانه و گلدهی اصلی به وجود می آید. براین اساس در هر هکتار 64 کیلوگرم ازت، 8/7 کیلوگرم فسفر و 36 کیلوگرم پتاسیم به صورت تقریبی و با در نظر گرفتن ترکیب املاح خاک پیشنهاد می شود.


* نور:
سایه، اثر خوبی بر گل‌دهی ندارد، اما در مناطقی که نور مستقیم خورشید شدید است، وجود سایه ضروری است. در مناطقی که گیاهان زیر آفتاب مستقیم قرار دارند، عملکرد اسانس گل، نسبت به گیاهانی که تحت شرایط سایه رشد می‌کنند، حدود نصف است.


* ارتفاع:
گلستان‌های موجود در ارتفاعات و شیب‌های شمالی، در مجموع از نظر کمی و کیفی محصول بهتری تولید می کنند. در مناطق گرمسیری، کشت گل محمدی فقط در ارتفاعات بالاتر موفق بوده است.
این گیاه در ارتفاع 1600 متری اصفهان و تا ارتفاعات بیش از 2300 متر نیز رشد خوبی دارد. مناطق تولید انبوه آن به طور عمده در ارتفاعات بیش از 1900 متر واقع است. اسانس گل ها در ارتفاعات بالاتر، از کیفیت بیشتری برخوردار است.



آماده سازی زمین:
یکی از مهم‌ترین عملیات پیش از شروع کشت، شخم عمیق است. شخم ، لایه‌های فشرده‌ای را که باعث محدود شدن رشد ریشه می شوند، می‌شکند . کاشت به شیوه دستی انجام می‌شود و فواصل ردیف‌ها و بوته‌ها بستگی به اهداف کاشت دارد. اگر هدف، احداث پرچین اطراف باغ باشد، فاصله ردیف‌ها 5/2-2 متر و فاصله بین بوته‌ها 5/1-1 متر در نظر گرفته می‌شود. در صورتی‌که هدف، احداث گلستان باشد در کشت کرتی فاصله‌ها را 5/3×5/2 متر و در جوی و پشته 3×2 متر در نظر می‌گیرند.
مصرف کود دامی کاملاً پوسیده، پیش از احداث گلستان و به ‌صورت جایگزینی در گودال به مقدار 20-10 تن در هکتار ضروری است. همچنین دادن کود دامی به مقدار 10 تن در هکتار بعد از هرس گلستان‌ها، مفید است.



ازدیاد گل محمدی:
گل محمدی را می‌توان به روش های مختلفی ازجمله؛ خوابانیدن، پیوندزدن، قلمه‌زدن و ازدیاد از طریق پاجوش، تکثیر کرد. در کشور ما دو روش «قلمه زدن» و «استفاده از پاجوش» رایج است. هر گیاه مادری گل محمدی، به طور متوسط 20 تا 60 عدد پاجوش تولید می کند. این پاجوش‌ها به‌سرعت رشد می‌کنند. بیشترین تعداد خار بر روی پاجوش‌های جوان مشاهده می‌شود. از سال سوم و چهارم به بعد می‌توان از هر گیاه، پاجوش تهیه کرد. از آبان‌ماه تا اوایل اسفندماه، پاجوش‌ها را به محل مورد نظر انتقال داده و می‌کارند. پاجوش‌ها به فاصله 3 متر از یکدیگر بر روی پشته‌هایی به فاصله 4 متر و در چاله(حفره) به تعداد 3-2 عدد کاشته می‌شوند.
بررسی ها نشان داده است، در تهیه قلمه که معمولاً از گل محمدی میمند تهیه می‌شود، در درجه اول قلمه‌های سخت(خشبی) و در درجه دوم قلمه‌های نیمه سخت (نیمه خشبی) بیشترین مقدار ریشه زایی را داشته‌اند.
قلمه باید به ضخامت یک مداد و به طول 20 سانتی متر باشد و از بخش های چوبی شده و در حال خواب، انتخاب شود. در ادامه باید جوانه های انتهایی را حذف کرد. بهتر است انتهای قلمه را در یک پودر هورمونی ریشه زایی فرو برده و سپس قلمه را در عمق 10- 5/7 سانتی متری گلدان یا زمین کاشت. بستر کاشت، بهتر است 50 درصد خاک باغچه و 50 درصد ماسه شسته باشد.



هرس گل محمدی:
گل محمدی برای گل‌دهی احتیاج به هرس ندارد. معمولاً هرس به دو منظور انجام می‌شود: «اول، حذف شاخه‌های خشک شده، آفت‌زده و مزاحم» و «دوم ، جلوگیری از بوجود آمدن شاخه‌های بلند که چیدن گل را مشکل می‌کند».
"هرس اولیه" برای فرم دهی درختچه ها و تحریک شاخه زایی و "هرس فصلی" برای حذف بخش های مرده و بیمار انجام می شود. میزان هرس به شیوه مدیریت ، شرایط منطقه و نژاد گل بستگی دارد. هرس منطقی درختچه ها، باعث تداوم گل دهی و افزایش طول مفید زندگی گیاه می شود.
از سال پنجم به بعد، گاهی به علت رکود رشد گیاه، شیوع آفات و بیماری‌ها، افزایش شاخه‌های خشک و ارتفاع زیاد شاخه‌ها، گلستان را کف‌بر می‌کنند. این هرس شدید ، به علت ایجاد توازن و تنظیم رشد گیاه، باعث تحریک و تولید پاجوش‌های قوی و متعدد در مزرعه می‌شود.



آفات گل محمدی:
گل محمدی دارای آفات مشترک با دیگر رُزها است. از مهم‌ترین آفات گل محمدی، «آفت جوانه خوار سبز، سوسک سرشاخه خوار، شته‌ها و تریپس‌ها» می‌باشند. خسارت این آفت‌ها شدید است و درصورت شیوع، نیاز به مهار و سمپاشی دارند.
انجام مراقبت‌های زراعی از قبیل؛ «دفع علف‌های هرز، هرس، حذف پاجوش‌ها، کوددهی و آبیاری منظم» نه تنها روی عملکرد گل محمدی تأثیر مثبت دارد، بلکه در راستای مدیریت مهار آفات گل محمدی، نقش مهمی را ایفا می‌کند.



علف‌های هرز گلستان‌ها:
«انگل سِس» یکی از مهم‌ترین و خطرناک‌ترین علف‌های هرز گلستان‌ها است .
آشنا نبودن کشاورزان با نحوه مهار آن و وجود نداشتن سموم شیمیایی کارآمد، عملیات مهار این انگل را مشکل می‌کند. توانائی گیاه سِس به تولید بذر فراوان و تکثیر غیر جنسی، داشتن میزبان‌های متعدد، رشد بسیار سریع و حفظ قدرت رویش قطعات تا 6 روز، قدرت تهاجمی خوبی به این انگل داده است.
چند راه عملی برای مبارزه با سس پیشنهاد می‌شود:
- استفاده از کودهای دامی کاملاً پوسیده؛
- سوزاندن بوته‌های آلوده؛
- سوزاندن قطعات سِس جدا شده؛
- حذف علف‌های هرزی که می‌توانند میزبان سِس باشند؛
- و در نهایت، استفاده از مالچ کاه به ارتفاع 20-15 سانتی‌متر برای ممانعت از استقرار سِس روی ساقه‌های گل محمدی.



برداشت گل:
برداشت گل از مهم‌ترین،حساس‌ترین و پر هزینه‌ترین عوامل تولید گل محمدی است. زمان برداشت گل محمدی در کاشان، حدوداً از اوایل خرداد ماه تا اواسط تیرماه است. این کار در هر منطقه 30-20 روز طول می کشد.
گل محمدی پس از باز شدن، دوام کمی روی شاخه دارد. در صورت تأخیر، طی 24 ساعت رنگ آن سفید شده و می‌ریزد. بنابراین لازم است قبل از طلوع آفتاب و ترجیحاً در هوای خنک بامدادی، اقدام به برداشت روزانه گل‌های باز شده نمود.
با گرم شدن هوا، گل‌های برداشت شده به‌سرعت پژمرده می‌شوند. به دلیل این که معمولاً گل‌ها روی هم انبار و فشرده می‌شوند، فعالیت‌های تخمیری شدت می‌یابد.
به علاوه، فعالیت کارگران گلچین، به علت افزایش دما کند می‌شود. به این خاطر، بهتر است کارگران در اواسط روز به استراحت بپردازند و کار گلچینی، به ساعت‌های خنک روز محدود شود.



گل‌ها از محل دمگل در اثر کشیدن جدا می‌شوند.

این گل‌ها در بقچه‌ها و سبدها قرار داده شده و در کنار گلستان‌ها پس از توزین، در گونی ریخته می شوند.
متوسط وزن هر گل 2/2 گرم است.
فاصله زمانی بین چیدن گل‌ها تا تحویل به واحدهای سنتی یا صنعتی فرآوری، بسیار مهم است.
در یک گلستان از سال سوم به بعد تولید گل ،اقتصادی و به طور معمول روند تولید گل تا زمان 9 تا 12 سالگی گیاه، «افزایشی» و پس از آن «کاهشی» است.
با شروع روند کاهشی تولید، درختچه‌ها کف‌بر می‌شوند. به این عمل در اصطلاح «جوان سازی گلستان» می‌گویند.
یک نفر کارگر در هر روز می‌تواند 50 تا 70 کیلوگرم گل تازه برداشت کرده و براساس آن مزد دریافت کند.
در هر منطقه، گل‌دهی طی 20 تا 30 روز کامل می‌شود. حداکثر گل‌دهی در فاصله زمانی 10 تا 20 روز از شروع آن است که اصطلاحاً به این زمان «شور گل‌دهی» می‌گویند.



فرآورده‌های گل محمدی:
فرآورده‌های اصلی که از این گیاه بدست می‌آید، شامل: گلاب، اسانس،گلبرگ، غنچه خشک، کانکریت و ابسرلوت می‌باشد.
گلاب از گذشته تاکنون در مراسم مذهبی، در تهیه انواع شیرینی، شستشوی اماکن مقدس و به علت اثرات آرام بخش و معطر بودنش، در مراسم عزاداری (در فرهنگ ایرانیان) جایگاه ویژه ای داشته است.




گلاب‌گیری:
ایرانیان نخستین بار روش تقطیر را ابداع نمودند و سالیان دراز از آن بهره مند گردیدند.
گلاب‌گیری به دو روش سنتی و صنعتی انجام می‌شود:


*گلاب‌گیری سنتی:
دستگاه گلاب‌گیری سنتی شامل: قطعات دیگ، کلاهک دیگ، نیچه، نیچه پارچ و دستگاه حرارتی است. ظرفیت آن، حداکثر 30 کیلوگرم گل، با مخلوط 45 لیتر آب می‌باشد. هر دستگاه در شبانه روز، می‌تواند 4 تا 5 نوبت گلاب‌گیری کند که در مجموع، مقدار مصرف کل، 120 تا 150 کیلوگرم در شبانه روز خواهد بود.


*گلاب گیری صنعتی:
با توجه به توسعه روزافزون سطح زیر کشت و مصرف فرآورده های گل محمدی، دستگاه های سنتی به تنهایی جوابگویی لازم را نداشته و نیاز به وجود دستگاه های صنعتی با ظرفیت بیشتر مشهود می باشد. قسمت های مختلف دستگاه های صنعتی علاوه بر دستگاه های گلاب گیری سنتی شامل دستگاه سختی گیر، ترموستات، پرکن، پاستوریزاتور، دستگاه بسته بندی و آزمایشگاه کنترل کیفی مواد است.



مصارف گل محمدی:
مصرف گلاب، بیشتر در ایران و کشورهای همجوار رایج بوده و اسانس این محصول به طور گسترده در کشورهای اروپایی، آمریکا و کانادا مصرف می شود.
مصارف عمده اسانس به شرح ذیل می باشد:
1- استفاده در صنایع عطرسازی و مواد آروماتیک.
2- استفاده در فرآورده های بهداشتی – آرایشی شامل انواع کرم های آرایشی، لوسیون ها و صابون ها، شامپو، شیر پاک کن و حمام های زیبایی.
3- استفاده در صنایع غذایی شامل شیرینی ها، نوشیدنی ها ، پودینگ، ژله و ... .
4- استفاده در تزیین سبدهای گل خشک و گل آرایی.
5- استفاده در صنایع داروسازی.


پرورش گل محمدی
انتشار : ۳ شهریور ۱۳۹۶

زعفران


 

کاشت زعفران در آب و هوای معتدل باید انجام گیرد. در تهیه زمین به منظور کاشت زعفران لازم است توجه و دقت خاصی معمول شود. از مرداد ماه تا مهر ماه می توان به کاشت زعفران اقدام نمود.

 

آب و هوای مناسب جهت کاشت زعفران

زعفران گیاهی است گرمسیری و در نقاطی که آب و هوای معتدل داشته و دارای تابستان های گرم و خشک و آفتابی و پاییز و زمستان نسبتا ملایم دارد، به خوبی رشد می کند و می شود در این مناطق کاشت زعفران را انجام داد. لازم به ذکر است که این موضوع ممکن است در همه شرایط صادق نباشد زیرا احتمال دارد گیاه به صورتی با محیط سازگار شود چنانچه در همدان که در ردیف شهرهای سردسیری ایران است، زراعت و کاشت زعفران نتایج رضایت بخشی داده است.

پیاز زعفران تابستان فعالیت ندارد، دوره بیداری و فعالیت آن از حدود آبان تا اردیبهشت است و با شروع فصل گرما برگ هایش زرد شده و می خشکد و پیاز به خواب می رود پس زمین های گرم و خشک جای مناسبی برای کشت زعفران است.

 

تهیه زمین جهت کاشت زعفران:

بهترین نوع خاک برای کاشت زعفران خاک شنی ـ رسی است که مقدار کمی آهک داشته باشد

 

در تهیه زمین به منظور کاشت زعفران لازم است توجه و دقت خاصی معمول شود ابتدا در فرصتهای مناسب در پائیز یا زمستان زمین مورد نظر را شخم عمیق می زنند درصورتی که شرایط مناسب نبوده یا دسترسی به تراکتور مقدور نباشد می توان شخم را در پایان بهار یا اوایل تیرماه نیز انجام داد.

 

در زراعت مکانیزه زعفران زمین را در پاییز سال قبل از کشت با گاو آهن شخم عمیق می زنند در بهار پس از قطع بارانهای بهاری خاک را با انجام شخم متوسط ضمن سله شکنی از وجود علفهای هرز پاک می کنند در مرداد یا شهریور پس از پخش 4تن کود حیوانی در هکتار و 200 کیلوگرم فسفات آمونیوم زمین را به صورت فارو درمی آورند و برای کاشت زعفران آماده می کنند.

 

خاک مناسب جهت کاشت و پرورش زعفران

زعفران در زمین های شور، رسی یا خیلی شنی رشد نمی کند بلکه بهترین نوع خاک برای رشد آن خاک شنی ـ رسی است که مقدار کمی آهک داشته باشد، PH خاک باید بین 8 ـ 7 بوده، خاک مزرعه حاصلخیز و شیرین بوده و از علف های هرز پاک باشد در ضمن کاشت گیاه زعفران را باید در زمینی باشد که از چند سال قبل در آن زعفران کشت نشده باشد.

 

زمان مناسب جهت کاشت زعفران

از مرداد ماه تا مهر ماه می توان به کاشت زعفران اقدام نمود. پس از کاشت پیاز زعفران در زمین به مدت 7 ـ 4 سال محصول می دهد و از این نظر احتیاجی به کاشت مجدد زعفران در سال های بعد ندارد.

 

عملیات کاشت پیاز زعفران:

برای کاشت پیاز زعفران ابتدا چاله های یک ردیف را با بیل درمی آورند و در داخل هر چاله از 15 - 3 پیاز قرار می دهند. عمق کاشت پیاز زعفران 20 - 15 سانتیمتر در نظر گرفته و در موقع کاشت سر پیازها باید رو به بالا قرار گیرد. پیازها در عمق 20 سانتیمتری در زمستان از سرما و یخبندان و سایر تنشهای محیطی و در تابستان از گرما زدگی مصون می مانند.

برای کاشت زعفران 5 - 4 نفر شرکت می کنند به این ترتیب که یک نفر با بیل چاله ها را درمی آورند دو نفر پیازهای قابل کشت را به صورت دسته های 3 تا 5 یا 15 تائی انتخاب می کنند.

نفر چهارم پیازها را در داخل چاله ها قرار می دهند و بقیه نفرات کار خود را ادامه می دهند تا تمام زمین زعفران کاشته شود. سرانجام سطح مزرعه را که نامسطح شده با بیل یا ماله ای که صاف و فشرده می سازند تا پیازها به خاک بچسبد. زمین کشت شده به همین صورت تا موقع آبیاری پائیزه رها می شود قبل از آبیاری در حدود 20 - 10 تن کود حیوانی کاملا پوسیده با بیل در سطح زمین پخش می نمایند. پس از انجام عمل کاشت زعفران روی شیارها را با ماله پوشانده و زراعت ردیفی به نظر می رسد.

مقدار لازم پیاز برای کاشت زعفران در هر هکتار 2 تن غده می باشد

پیاز زعفران باید درشت، سالم، بدون زخم، شاداب و عاری از هر نوع بیماری بوده و سن آنها از 7 سال تجاوز نموده و پوست های اضافی و کپه هر پیاز را جدا می کنند. (کپه همان جای ریشه زایی در ته پیاز است که چوب پنبه ای و خشک می باشد) برای اینکه غده ها پس از کاشت زعفران مورد حمله آفات و امراض قرار نگیرند بهتر است قبل از کاشت زعفران با سموم جیوه ای از قبیل سرزان، تری تیزان، گرانوزال و برای هر 100 کیلو پیاز 500 ـ 300 گرم سم مصرف نمود.

مقدار لازم پیاز برای کاشت زعفران در هر هکتار 2 تن غده می باشد. اگر در سال هفتم به بعد غده ها بیرون آورده نشوند گیاه ضعیف شده و غده ها پوک می گردند و پس از یکی دو سال به کلی از بین می روند. در سال هفتم مقدار غده ای که از زمین می توان بیرون آورد 5 برابر مقدار کشت شده در سال اول است.

مقدار و نوع کود برای کاشت زعفران:

گیاه زعفران به مواد غذایی فراوانی احتیاج دارد. از دادن کود تازه حیوانی بایستی خودداری شود و فقط کود پوسیده استفاده نمود. به طور کلی در هر هکتار زعفران کاری نیاز به 50 ـ 30 تن کود حیوانی پوسیده به همراه 200 کیلوگرم کود شیمیایی مثل فسفر و پتاس به زمین داده می شود. مصرف 100 کیلو کود اوره به همراه 15 ـ 10 تن کود حیوانی برای هر سه سال یک بار می تواند بهترین پیشنهاد برای کشاورز زعفران کار به حساب آید.

نحوه آبیاری بعد از کاشت زعفران

پس از کاشت پیاز زعفران تا زمان برداشت محصول مزرعه را فقط یک بار باید آبیاری نمود

پس از کاشت پیاز زعفران در زمین مزرعه را باید بلافاصله آبیاری کرد در صورتی که قبل از کاشت زعفران مزرعه آبیاری شده باشد می توان آبیاری را چند روز پس از کاشت انجام داد. زعفران گیاهی است مقاوم به کم آبی و اولین آبیاری پاییزه باید حتما 15 روز قبل از بیرون آمدن ساقه گل ها انجام گیرد.

اگر آبیاری جلوتر از مهرماه و به کرات انجام شود ابتدا برگ ها ظاهر می شوند و سپس گل ها پدیدار می گردند و در این صورت چیدن گل ها به سختی انجام خواهد گرفت و چه بسا گل ها بین برگ ها باقی مانده و از بین خواهند رفت.

پس از کاشت پیاز زعفران تا زمان برداشت محصول مزرعه را فقط یک بار باید آبیاری نمود چون زعفران گیاهی مخصوص مناطق خشک است بنابراین به آب زیاد احتیاج ندارد ولی اگر بعد از برداشت محصول در طول زمستان چند آب به مزرعه داده شود، به درشت شدن پیاز زعفران کمک می کند.

سله شکنی پس از کاشت زعفران

بعد از آبیاری اول به محض گاورو شدن زمین سطح مزرعه باید سله شکنی شود به نحوی که پیازها صدمه نبینند بهترین وسیله سله شکنی کج بیل و بیل شیار دار و گاو آهن ایرانی و کولتیواتر است. سله شکنی باعث می شود که گلها به آسانی از خاک بیرون آمده و کود حیوانی با خاک مخلوط گردد.

در مواقعی که زارع نتوانسته باشد به زمین خود کود دهد قبل از اجام آبیاری می توان کود لازم را در سطح خاک پخش نموده و با شخم سطحی با خاک مخلوط نمود و بعد از این عمل که در واقع حکم سله شکنی را دارد جهت هموار نمودن زمین و چسباندن خاک به پیازهای زعفران زمین را ماله می کشند.

 

پس از کاشت و برداشت رعفران باید علفهای هرز از بین برد.

اولین وجین زعفران بعد از برداشت گلهای زعفران می باشد

علفهای هرز از طریق رقابت با گیاه زعفران از نظر آب و مواد غذایی و نور خورشید سبب کاهش محصول می شود علاوه بر این ممکن است در مراحل کاشت زعفران و برداشت زعفران مزاحمتهایی ایجاد و میزبان تعدادی از بیماریها و حشرات و بخصوص نماتد باشد.

وجین مزرعه در هر موقع که علفهای هرز رشد کردند ضروری است. در مزارع زعفران اولین وجین بعد از آبیاری دوم انجام و این وجین باعث از بین رفتن علفهای هرز مزرعه زعفران می گردد.

بطور معمول اولین وجین زعفران بعد از برداشت گلهای زعفران و دومین آن در صورت لزوم به فاصله در حدود یک ماه قبل از آب سوم انجام می شود. در مورد مبارزه شیمیایی با علفهای مزرعه باید توجه کرد که چون اثر این علف کشها بر روی گیاه آزمایش نشده لذا باید به هنگام رشد بوته های زعفران از مصرف علف کش های شیمیایی خودداری شود.

 

برداشت زعفران:

عملیات برداشت زعفران حدودا 25 ـ 15 روز به طور می انجامد

مزرعه زعفران در سال اول محصول قابل توجهی نخواهد داد و فقط تعدادی از غده هایی که درشت بوده و ذخیره غذایی کافی داشته اند گل داده و تولید محصول می کند. معمولاً اواسط آبان ماه گل های بنفش رنگی در مزرعه ظاهر می شود و به محض پیدایش اولین گل برداشت آغاز شده و تقریبا سه هفته ادامه دارد.

موقعی که گل ها ظاهر می شوند، مزرعه زعفران خوش منظره، معطر و به رنگ ارغوانی یا بنفش خوش رنگی در می آید و یکی از زیباترین چشم اندازهای طبیعت را زمانی می توان دید که مزرعه زعفران به گل نشسته است زیرا در آغاز سرما و خزان کلیه گیاهان که هیچ گلی در صحرا نیست گل می دهند.

برای چیدن گل ها پیش از آنکه خورشید صبحگاهی اشعه نارنجی خود را بر مزرعه پوشیده از گل بتاباند، برداشت شروع و تا ساعت 9 صبح ادامه می یابد. عملیات گل چینی حدودا 25 ـ 15 روز به طور می انجامد.

keshavarzitel

زعفران
انتشار : ۲ شهریور ۱۳۹۶

پرورش آلوئه ورا



آلوئه ورا یک گیاه رایج آپارتمانی است و بطور سنتی در منازل برای خواصدارویی عالی آن پرورش داده می شود.
آلوئه ورا یک گیاه چندساله است و به خانواده سوسن (lily family ) تعلق دارد.آلوئه ورا بومی افریقا و مناطق مدیترانه ای است.۲۵۰ گونه مختلف از آلوئه ورا وجود دارد.گیاه آلوئه ورا بواسطه برگهای کلفت آبدار و کوزه مانند خود ،مشخص می شود. اندازه گیاه ممکن است از چند سانتیمترتا چند دسیمتر که بستگی به گونه آن دارد، متغیر است.مراقبت از گیاه آلوئه شبیه مراقبتهای گیاه کاکتوس است.
دستورالعمل مراقبت از گیاه آلوئه ورا:
در حالی که گیاه آلوئه ورا در آپارتمان در حال رشد است، چند نکته مهم وجود دارد که نیاز به توجه دارد.بسته به شرایط رشد،آبیاری کافی و کود مورد نیاز باید به گیاه داده شود.
شرایط خاک:
گیاه آلوئه ورا در هر نوع خاکی قابل رشد است. شرایط ایده آل خاک برای پرورش آلوئه ورا،خاکی شل،با حاصلخیزی متوسط و زهکشی بالا مورد نیاز است.شما می توانید هر مخلوط با کیفیت تجاری را با اضافه کردن ماسه دانه درشت،پرلیت، یا سنگریزه های گرانیت را در گلدان قرار دهید.از گلدان خیلی بزرگ برای کاشت آلوئه ورا استفاده نکنید.یک گلدان ۱۵ سانتیمتری کافی است.
دمای مورد نیاز:
گیاه آلوئه ورا نور زیاد خورشید را ترجیح می دهد.اگر در جایی زندگی می کنید که باران زیادی نمی بارد،می توانید گلدان را ،در شرایط آب و هوایی گرم، در خارج از خانه،بطوری که نور کامل خورشید بر روی سایبان پلاستیکی بتابد، قرار دهید.هنگام نگهداری در داخل خانه ،گلدانها باید در بخش شرقی و یا غربی کنار پنجره ای قرار داده شود.

چون تقریبا ۹۵%گیاه آلوئه ورا ،آب است،به شدت در مقابل سرما،آسیب پذیر است.دمای ایده آل برای نگهداری گیاه آلوئه ورا،۱۵ تا ۲۵ درجه سلسیوس است.بنابراین، اگر آلوئه ورا را در بیرون از منزل پرورش می دهید،باید گلدانها را براساس شرایط محیط بیرون و قبل از آغاز شبهای سرد پاییزی، جابجا کنید.

آلوئه ورا,گیاه آلوئه ورا,پرورش گیاه آلوئه ورا,شرایط نگهداری از گیاه آلوئه ورا

آب دادن به آلوئه ورا:
مشابه کاکتوس و دیگر گیاهان آبدار، گیاه آلوئه ورا نیازمند آبیاری زیادی نیست.به گیاه باید بگونه ای آب داده شود که آب شروع به بیرون آمدن از سوراخهای زهکش گلدان نماید. یک زیرگلدانی در زیر گلدان قرار دهید تا آب خروجی را جمع کند.معمولا،یک فاصله ده تا چهارده روزه باید در بین دو آبیاری وجود داشته باشد.فاصله بین دو آبیاری بر اساس شرایط خاک،متنوع است.

آبیاری را زمانی شروع کنید که خاک تماما خشک شده باشد.در ماههای فصل زمستان،گیاه در شرایط خواب است و نیاز آبی آن خیلی کم است.لذا می توان در فصل زمستان،فاصله آبیاری را به سه تا چهار هفته افزایش داد.

بسیاری از باغداران،آبیاری آلوئه ورا را در فصل زمستان قطع می کنند.البته این مورد برای سلامت گیاه خوب نیست و باید از انجام اینکار خودداری کرد.
کوددهی به آلوئه ورا:
وقتی که از خاک کود داده شده برای کاشت آلوئه ورا استفاده می شود،فقط لازم است که یکبار و در فصل بهار به آن کود داده شود. فقط از کود رقیق (آبکی) و یا از نوع نیمه قوی(۱۰-۴۰-۱۰) برای این کار استفاده کنید.چنانچه، خاک ،حاصلخیز نیست،باید کود نیمه قوی را در هر ماه یکبار از ابتدای فصل بهار تا آخر تابستان،به گیاه داد.کودهای ارگانیک و یا کودهای گرم را برای گیاهان کاشته شده در محیط بیرون،می توان استفاده کرد.
تغییر گلدانها:
گیاه آلوئه ورا دارای رشد سریعی است و ریشه های آن ،مایل به گسترش هستند.بنابراین،تغییر گلدانها،پس از هر یک یا دو سال انجام گیرد تا از انبوه شدن ریشه ها جلوگیری شود.با این کار می توان مجددا خاک را پر کرد.ظرف و یا گلدانی را که برای بازکاشت انتخاب می شود،باید دارای سطح پهنی باشد.حتی اگر گلدان خیلی عمیق نیست،این موضوع مشکل مهمی محسوب نمی شود.

در قسمت پایین گلدان یک لایه شن بریزید تا از زهکشی مناسب آن مطمئن شوید و سپس خاک تازه بریزید(خاک گلدان قبلی را استفاده نکنید.).گیاه را با دقت زیاد بطوری که به ریشه های آلوئه ورا آسیب نرسد، از داخل گلدان قبلی خارج کنید و آن را در داخل گلدان جدید قرار دهید.زمانی گلدان را آبیاری کنید که ریشه گیاه در خاک جدید،کاملا استقرار یافته باشد.

آلوئه ورا,گیاه آلوئه ورا,پرورش گیاه آلوئه ورا,شرایط نگهداری از گیاه آلوئه ورا

بعضی از خواص آلوئه ورا:
شیره آلوئه ورا برای درمان بریدگیهای خفیف،سوختگیها،گزش حشرات،آفتاب سوختگی و غیره موثر است.در الیم گرم،گیاهان آلوئه ورای تحت کشت بیرون،گلهای زیبایی تولید می کنند که دارای ساقه بلندی هستند،که در رنگهای متنوعی وجود دارند. اگر که آلوئه ورا بعنوان گیاه آپارتمانی کاشته شود،شکوفه نخواهد داد
تکثیر :
به سه روش تکثیر می‌شود که به شرح ذیل می‌باشد:
۱-‌ تکثیر به روش پا جوش (تقسیم بوته):
حدوداً هر شش ماه ۱۰ پاجوش بر روی ریشه‌ها و لابه‌لای برگ‌های خشکیده بوته‌ها بوجود می‌آید که در این روش تغییر ژنتیکی و خواص آن خیلی کم است و گیاهان همسانی تولید می‌شوند.
۲-‌ تکثیر به روش بذر:
در این روش سرعت تولید گیاه پایین است و گیاهان همسانی تولید نمی‌شود به دلیل پدیده نر عقیمی و دگرکشتی افزایش تفرق ژنتیکی قابل توجهی در نتایج ظاهر خواهد شد.
۳-‌ تکثیر به روش کشت بافت:
در این روش کشت بافت با به دست آوردن سلول‌های بنیادی گیاه و تمایز آنها امکان تولید یک گیاه کامل به وجود می‌آید به این صورت که در روش کشت بافت گیاه آلوئه‌ورا ( آلوورا ) یک بخش کوچکی از سلول‌های انتهایی در حال تکثیر گیاه کشت داده می‌شود و گیاه کامل بدست می‌آید از بارزترین مزیت‌های روش کشت بافت به شرح ذیل می‌باشد:
سرعت بخشیدن به تکثیر (در حدود ۵۰ الی ۲۰۰ برابر) کنترل ژنتیکی گیاه. تولید گیاهان همسان و دارای ثبات ژنتیکی و تغییر نکردن خواص آن کنترل آلودگی‌ها و بیماری‌ها بازدهی اقتصادی بالا

پرورش آلوئه ورا
انتشار : ۲ شهریور ۱۳۹۶

نکات مهم درباره نگهداری گیاه سانسوریا


سانسوریا

این گیاه می تواند سموم وگازهای آلوده موجود در هوا را تصفیه کند وبرای از بین بردن آلودگیهای مثل دودسیگار،گرد وخاک وبوی بد منزل از سانسوریا استفاده میکنند.

از این رو کارشناسان توصیه میکنند از این گیاه در اتاق خواب استفاده شود تا خواب آرامتری داشته باشید.

سانسوریا از گیاهان پرطرفدار منازل می باشد،این گیاه بومی آفریقاست،بسیار کم توقع ومقاوم به خشکی است.مقاوم به سایه وکم آبی.

به کانال تلگرامی ما بپیوندید

keshavarzitel@

نکات مهم درباره نگهداری گیاه سانسوریا
انتشار : ۲ شهریور ۱۳۹۶

نکات مهم نگهداری گیاهان آپارتمانی


نکات_کاربردی
 تمیز نگه داشتن گیاهان نقش مهمی در حفظ سلامت آنها دارد
هر چند روز یک بار گرد و غبار را از برگسار و ساقه گیاه پاک کنید.
زیرگلدانی کثیف محل مناسبی برای زندگی حشرات و پشه هاست.

اولین علت مرگ گیاهان به علت آبیاری اشتباه ومخصوصا زیاده روی در آبیاری است،آب اضافی باعث خفگی ریشه می شود آبیاری را منظم انجام دهید.همچنین مواظب باشید گیاهان تشنه نباشند.

گیاهان آپارتمانی به طور معمول در تابستان دوبار ودر زمستان یک بار در هفته به آب نیاز دارند.

در تابستان که گیاهان طاقت بی آبی ندارند به طور مرتب از اسپری استفاده کنید ورطوبت لازم برای آن ها فراهم آورید.

 

همیشه گیاهان را بازدید وبه آنها توجه کنید.موفق باشید.

 به کانال تلگرام ما بپیوندید

@keshavarzitel

نکات مهم نگهداری گیاهان آپارتمانی
انتشار : ۲۹ مرداد ۱۳۹۶

چگونه هندوانه پرورش دهیم


 

هندوانه میوه مورد علاقه و مخصوص فصل تابستان است .مناسب جهت مرطوب کردن دهان و رفع عطش و تشنگی است.
هندوانه های بزرگ و کشیده ( بیضی شکل) که اولین نوع هندوانه‌ای است که به ذهن میرسد، فضای خیلی زیاد و فصلی طولانی را برای رشد نیاز دارد . و به همین خاطر است که بیشتر باغبانان خانه‌گی فضای با ارزش باغشان را به این نوع از هندوانه تخصیص نمی‌دهند. انتخاب آنها بیشتر بر روی هندوانه کوچکتر و نسبتا شیرین ازنوع هندوانه گرد و یا پلنگی است که فضایی در حدود 3/1 را نسبت به آن نیاز دارد.

چگونه هندوانه پرورش دهیم :
مکانی را انتخاب کنید که گیاهتان بتواند نور خورشید را به طور کامل دریافت کند. هندوانه ها بسیار پر خور هستند، میزان زیادی کود کشاورزی و کود طبیعی و برگ به زمین‌تان اضافه کنید، با خاک آن خوب کار کنید، مطمئن شوید که خاک به خوبی میتواند آب را جذب کند .
مرتبا کود دهی کنید ، از کودهای با نیتروژن بالا آنقدر استفاده کنید تا هنگامی که هندوانه شروع به گل دادن میکند، پس از آن کودتان را به کودهای دارای پتاسیوم و فسفر بالا تغییر دهید،حتی استفاده از کودهای مایع و برگ مانند نیز توصیه می کنیم.گیاه هندوانه بسیار زیاد عاشق آب است، حتما در دوره های کوتاه خشک بودن خاک نیز به آن آب اضافه کنید تمام وقت خاک آن را مرطوب نگه دارید.

مهم : خربزه و هندوانه ها تنها به کودهای شیمیایی به حد متعادلی نیاز دارند . طبق گفته دکتر فریتی باغبانان باید توجه کنند که بیش از حد به محصولشان نیتروژن اضافه نکنند. ایشان اضافه می‌کنند که نیتروژن بیش از حد زمان چیدن میوه را به تاخیر می‌اندازد پس بنابراین رسیده شدنش نیز به تاخیر می‌افتد . حتی شانس بیمار شدن برگها را نیز شدت می‌دهد. اگر برگهای زیادی بیمار و آفت زده شوند – شکر به اندازه‌ی کافی تولید نمی‌شود و خربزه ها یا هندوانه ها مزه‌ای مانند خیار ( بالنگ ) را می‌دهند.

کاشتن هندوانه:
- در خانه: اگر منطقه شما دارای فصل کاشت کوتاهی میباشد و یا اینکه میخواهید هرچه سریعتر هندوانه شما به نتیجه برسد‌، پس جوانه هارا در ظرف ها یا گلدانهای تکی و جداگانه بکارید.ما پیشنهاد می کنیم که از گلدانهای دارای کود گیاهی یا زغال سنگ استفاده کنید زیرا بدینوسیله می‌توان آن را مستقیما و با حداقل شک جابجایی‌، گیاه را در باغ بکارید.

-در زمین و باغ : تخم های هندوانه را تقریبا حدود 2/5 سانتی متر در زیر خاک قرار دهید و آن هارا به صورت ردیفی و با فاصله ای در حدود 90 تا 100 سانتیمتر در میانشان بچینید و ردیفها را 180 تا 220 سانتی متر از هم فاصله دهید، می توانید دو تا سه تخم را در یک مکان بکارید.

-هندوانه – خیار و کدو بهتر است تا دوسال در آن مکان که قبلا یکی از آنها کاشته شده بود کاشته نشوند،کاشتن در همان نقطه می‌تواند موجب تحریک آفات و حشراتی شود که برای این گونه محصولات ضرر دارند.

برداشت هندوانه :
پس کی بدانیم که یک هندوانه رسیده است ؟ بیشتر مردم بر روی این میوه به آهستگی ضربه میزنند و صدای تلپ آرومی را میشنوند . اگر خیلی از آنها را بکارید این روش به عنوان یک روش هنری محسوب میشود .
دیگر نشانه ها شامل :
- توقف رشد
- زرد شدن قسمت زیرین میوه
- خشک شدن و چروک شدن ساقه نزدیک پایه میوه

حشرات و آفات گیاه هندوانه :
هندوانه به راحتی از انواع مختلفی از آفت ها تاثیر می پذیرد. حشرات خیار ( نوعی سوسک بالنگی ) دشمن ساقه هندوانه میباشند . سوسک های خیاری مواد مغذی گیاه را میدزدند ، گرده آنها را می خورند و به شیوع بیماری گیاه می‌پردازند.

-( کک) . این حشرات به گیاه تنها در حالی که جوانه است حمله می‌کند.
- سوسکهای خال دار و راهدار خیاری ( بالنگی) یا کرم غلات . این آفات می‌توانند محصول را با خوردن بخش‌های زیادی از برگهای گیاه از بین ببرند.مهم تر اینکه حامل باکتری پژمرده‌کننده گیاه نیز هستند به خاطر اینکه باکتری‌ها در سیستم انتقال آب گیاه قرار میگیرند – گیاه قابلیتش را در جذب آب از دست می‌دهد و گیاه به طور ناگهانی در طول یک شبانه روز پژمرده می‌شود . جمع شدن باکتری ها مدتی طول می‌کشد بنابراین گیاه درست در حالی که آماده میوه دادن است پژمرده است.
دکتر فریتی می‌گوید که سوسکها تنها درست در یک شب می‌تواند گیاه را نابود کند . پس او توصیه می‌کند که بر روی گیاه جوان پوششی قرار دهید و یا جوانه‌ها را هرچه زودتر سمپاشی کنید.
بهترین حشره کشها Malathion و Sevin یا ( Marlate (methoxychlor) هستند.

سختی ها و مشکلات :
هندوانه ها میوه‌های سالیانه‌ی حساسی میباشند سرماهای بهار و پاییز آنها را از بین میبرد. آنها در مناطق گرمتر رشد بهتر و با موفقیت تری دارند. رشد آنها در شب های سرد آهسته میشود . محافظهای زیادی را برای جوانه های حساستان تهیه کنید . از کلا‌هک های گرم و قالب سرما برای شب های سرد و یا زمانی که احتمال سرمای کشنده می‌رود استفاده کنید.
سرمای پاییز میوه را خراب نمی‌کند و شما میتوانید آن را برداشت کنید.

مهم : حتما به مدت زمان لازم برای رشد هندوانه انتخابیتان که بر روی بسته ایی که میخرید نوشته شده است توجه کنید.کمی بیشتر برای زمان برداشتی که بر روی بسته دانه نوشته شده است به آن وقت دهید البته تا قبل از اینکه سرمای کشنده برسد.

چگونه هندوانه پرورش دهیم
انتشار : ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۶

واقعیت های خواندنی در مورد گیاه کاکتوس



واقعیت هایی خواندنی درباره گیاه کاکتوس
کاکتوس نوعی گیاه است که قادر است مقدار زیادی آب ذخیره کند و در زیستگاه های بسیار گرم و خشک به حیاتش ادامه دهد. حدود 2000 گونه مختلف کاکتوس وجود دارد که از نظر اندازه، شکل، رنگ و نوع زیستگاه با هم متفاوتند. تقریباً همه کاکتوس ها بومی بیابان ها و مناطق خشک آمریکای جنوبی و شمالی هستند.

امروزه کاکتوس ها را به خاطر شکل جذابشان می توان در سراسر جهان پیدا کرد. جمع آوری بیش از حد کاکتوس ها و از دست رفتن زیستگاه ها تهدیدهای اصلی برای بقای کاکتوس ها در حیات وحشند. گونه های خاصی از کاکتوس ها به عنوان گونه های در معرض خطر فهرست شده اند، اما خوشبختانه تجارت بیشتر گونه های کاکتوس بر اساس قانون ممنوع شده است.

حقایقی خواندنی درباره گیاه کاکتوس
√ کوچک ترین گونه کاکتوس ها معمولاً فقط چند سانتی متر ارتفاع دارند.
√ طول عمر کاکتوس ها بسته به گونه آنها می تواند از 15 تا 300 سال باشد.
√ هر تیغ کاکتوس از آرئول به وجود می آید که ساختارهای برآمده ای روی سطح کاکتوس است.

√ اندازه کاکتوس به گونه اش بستگی دارد. ارتفاع بزرگ ترین گونه کاکتوس می تواند به 22 متر و وزنش به 2180 کیلوگرم بالغ شود (موقعی که به طور کامل با آب پر شده باشد.)
√ رنگ کاکتوس می تواند سبز، مایل به آبی یا قهوه ای- سبز باشد. کاکتوس ها ماده ای مومی در سطحشان دارند که جلوی از دست دادن آب از طریق تعرق را می گیرد. (تعرق، از دست دادن آب از طریق سوراخ هایی کوچک است در هنگامی که دمای بیرون بالا است.)


√ کاکتوس به جای برگ تیغ دارد. این تیغ ها می توانند نرم یا سفت و راست یا خم شده باشند، به شکل مرتب در ردیف هایی قرار گرفته باشند و یا پراکنده باشند. طول آنها می تواند به 15 سانتی متر هم برسد.

√ تیغ ها در کاکتوس دو نقش عمده دارند: آنها مانع از دست دادن آب از طریق تعرق می شوند و گیاه را از جانوران در امان نگه می دارند.
√ کاکتوس می تواند درخت وار (مانند درخت)، استوانه ای، گرد، نامنظم یا به شکل ستاره دریایی باشد. سطح آن هم می تواند صاف باشد یا از برآمدگی هایی پوشیده شده باشد.

√ از آن جایی که کاکتوس ها در مناطق خشک زندگی می کنند، نیاز به جذب مقدار زیادی آب و ذخیره کردن آن در ساقه و ریشه ها در طول دوره های خشکسالی دارند. ساقه علاوه بر ذخیره سازی آب، در روند فتوسنتز (تولید غذا با استفاده از نور خورشید و دی اکسید کربن) نیز نقش ایفا می کند.

√ ریشه های کاکتوس چند سانتی متر زیر زمین قرار دارند، اما قطرشان می تواند به 2 متر برسد.
√ کاکتوس ها دوره های خفتگی (تعلیق یا کند شدن عملکردهای فیزیکی)، دوره های رشد شدید و دوره های شکوفایی دارند. آنها در دوره های رشد به نور خورشید و آب کافی نیاز دارند و این دوره ها به طور معمول کمتر از دوره های استراحت به طول می انجامد.

√ اندازه و شکل گل کاکتوس ها به گونه های آنها و نوع گرده افشانی شان بستگی دارد. آنها می توانند رنگ سفید، قرمز، نارنجی، صورتی یا آبی داشته باشند.
√ آبی که کاکتوس ذخیره می کند در مقایسه با آب شیر چگالی بالاتری دارد، اما برای مصرف آشامیدنی سالم است.

√ پروانه ها، زنبورها، بیدها، خفاش ها و مرغ های مگس خوار گرده افشان های اصلی گیاه کاکتوس هستند.
√ از تیغ های کاکتوس می توان برای تولید قلاب، شانه و سوزن استفاده کرد. میوه آن را هم می توان به صورت غذا مورد استفاده قرار داد.

√ کاکتوس های خاصی موادی به نام مسکالین تولید می کنند که اثرات توهم زایی دارد. این ماده به وسیله شمن ها برای باوراندن حالت ماورایی و اطمینان دادن از «ارتباط» با خدا مورد استفاده قرار می گیرد.
منبع : www.020.ir

واقعیت های خواندنی در مورد گیاه کاکتوس
انتشار : ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۶

آبیاری،هرس،کوددهی وآفات پسته


در این قسمت سعی داریم نکته هایی مفید در خصوص درخت پسته در اختیار شما قرار دهیم: الف) آبیاری با وجود این که پسته استقامت زیادی به بی آبی دارد، لکن نباید از آب دادن آن مخصوصا در سنین ابتدایی غفلت شود. به طور متوسط بسته به بافت خاک از نظر نگهداری آب مدار آبیاری بسته به سن درخت به شرح زیر توصیه می شود: (به جز فصل زمستان) درخت با سن ۱ تا ۳ سال: مدار آبیاری ۷ الی ۱۰ روز درخت با سن ۳ الی ۶ سال : مدار آبیاری ۱۲ الی ۲۰ روز درخت با سن ۶ سال به بالا : مدار آبیاری یک ماه باید توجه داشت زمانی که مدار آبیاری یک ماه است، در هر آبیاری آب زیادی به درخت داده شود تا رطوبت کاملا به عمق خاک نفوذ کند. ب) هرس هرس یعنی بریدن شاخه های اضافی و این عمل در زمستان انجام می شود. پس از فرم دهی درخت در سال های بعد از پیوند و قبل از باردهی، هرس اهمیت دارد که شامل شنگ کردن شاخه ها، سر بر داری و حذف پاجوش ها می باشد. هرس باعث درشت شدن میوه درخت و تا حدی یکنواخت شدن باردهی در سالهای مختلف می شود. ج) کود دهی کود دامی گوسفندی و گاوی مورد استفاده باید کاملا پوسیده باشد. بهتر است کود مرغ نیز با کودهای گوسفندی یا گاوی مخلوط شود و در شیاری به عمق حداقل ۴۰ سانتیمتر بسته به سن درخت و عرض ۴۰ سانتیمتر در انتهای چتر سایه انداز درخت دفن شود. فصل کود دهی فصل خواب درختان یعنی زمستان است. مخلوط کردن کود کامل شیمیایی ( N-p-K ) نیز با کود حیوانی مورد استفاده مطلوب می باشد. دادن کود شیمیایی ازته (سولفات آمونیم و سولفات پتاسیم) در مناطق با آب و خاک شور در نیمه دوم اردیبهشت ماه جهت افزایش جوانه های رویشی و زایشی، در نیمه دوم تیرماه جهت پر شدن دانه های پسته در درختان بارده مناسب است. میزان کود مصرفی با مشاوره کارشناسان از ۱۰۰ گرم تا ۲۰۰ گرم به ازای هر درخت می باشد. استفاده از کودهای مایع و جامد میکرو در فصل رشد درخت بسته به نوع کمبود و مشاوره با کارشناسان کشاورزی همزمان با سمپاشی و یا به صورت مستقل بسیار مناسب است. بعد از برداشت پسته دادن کود روی به صورت محلول پاشی توصیه می شود. د) دلایل پوکی پسته ۱- عدم وجود گرده نر که ناشی از کمبود درخت نر می باشد مهمترین عامل پوکی پسته بوده و باید به ازای هر ۱۰ الی ۱۵ درخت ماده یک درخت نر در باغ پیوند نمایید. در صورت کمبود درخت نر حتما گرده افشانی مصنوعی انجام دهید. ۲- عدم رسیدگی و توجه کامل به درختان از جمله آبیاری کم و نامنظم، ندادن کود حیوانی و هرس نکردن درختان و غلبه آفات در باغ باعث پر نشدن مغز پسته و یا ریزش جوانه های سال بعد می شود. ه) آفات مهم پسته ۱- پسیل پسته، که حشره زرد رنگ کوچکی است و در حال حاضر بیشترین خسارات را وارد می کند و موقع خسارت شدید، پای درخت شکرک ایجاد می شود. ۲- کنه درختان پسته که این آفت با چشم معمولی قابل مشاهده نیست و علائم آن اینکه ابتدا برگها سبز تیره و سپس حالت چرمی رنگ می شوند. ۳- شپشک پسته، این آفت کاملا روی برگها و خوشه ها قابل مشاهده است و درخت مورد حمله محصول آن اغلب پوک و نیم مغز می شود. برای مبارزه با شپشک استفاده از سم اتیون با نسبت ۲٫۵ – ۲ در هزار بسیار مناسب است. ذکر این نکته ضروری است که برای مبارزه با هر یک از آفات مشاوره با کارشناسان خبره کشاورزی جهت توصیه سم و زمان سمپاشی بسیار مهم است. و) برداشت پسته ۱- پسته را وقتی کاملا رسید برداشت نمایید. ۲- برداشت را ساعتهای اولیه روز شروع نموده و محصول برداشت شده را زیر سایه و یا جای خنک قرار دهید. ۳- قسمتهای آلوده به آفت را در باغ جداگانه برداشت نمایید. ۴- محصول برداشت شده را سریعا به مراکز فرآوری پسته که تمام اتوماتیک و بهداشتی است انتقال دهید تا سریعا پوست گیری و جداسازی شود. به این ترتیب رنگ پوسته سخت پسته سفیدرنگ و بازاری پسندی مناسب خواهد داشت.saber94.4kia.ir

آبیاری،هرس،کوددهی وآفات پسته
انتشار : ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۶

کشت وپرورش توت فرنگی در گلدان


آموزش پرورش توت‌فرنگی در گلدان پرورش توت فرنگی کار ساده ایست و هر کسی می تواند آن را پرورش دهد و قیمتی گزاف برای خرید آن پرداخت نکند. شما در دو فصل بهار و پاییز می توانید توت فرنگی بکارید. توت‌فرنگی با روشی موسوم به رانر زیاد می‌شود. یعنی بوته‌های جــدید را که ریشه‌دار باشند در محل مورد نظرتان می‌کارید. در نتیجه امکان بیمار بودن بوته‌ها زیاد است. دقت کنید که بوته بیمار را نخرید. لکه برگی، سفیدک پودری، پوسیدگی سیاه ریشه جزو مهمترین بیماری‌های توت‌فرنگی است که نشانه‌های بارزی هم دارند. مثلا لکه‌های روی برگ و سفیدک‌های روی ساقه و برگ. بهتر است در هر گلدان تنها یک بوته بکارید مگر اینکه از گلدان‌های مستطیلی شکل دراز استفاده کنید که بتوانید بین هر دو بوته ۴۰ سانتی‌متر فاصله بگذارید. هر جایی که گرما و خورشید مناسب داشته باشد، برای قرار دادن گلدان توت‌فرنگی شما خوب است. توت‌فرنگی‌ها به دنبال مکانی مناسب و معتدل برای زندگی سه تا چهار ساله خودشان هستند. پس آن را از آنها دریغ نکنید. توت‌فرنگی‌ها دوست ندارند تابستان‌های بسیار گرم و خشک را تحمل کنند.درجه حرارت مناسب برای پرورش توت‌فرنگی بین ۱۵ تا ۲۵ درجه سانتیگراد است. البته توت‌فرنگی سرما را هم تحمل می‌کند و در برابر آن نیمه مقاوم است. در زمستان اگر روی بوته‌های توت‌فرنگی‌تان را بپوشانید تا دمای ۱۸- درجه سانتیگراد را تحمل می‌کنند. برای کود گلدانتان بهتر است از ترکیبی از کودهای کمپوست مخصوص باغ، برگ یا زباله‌های سبز بازیافت شده استفاده کنید و تا عمق ۱۵ سانتی‌متری خاک گلدانتان (از بالا) را با آن بپوشانید. بوته‌ها به خوبی درون خاک جای دهید و مطمئن شوید که جوانه برگ‌ها همتراز با خاک است. معمولا پرورش توت‌فرنگی، به ویژه وقتی جنس بوته‌های آن مرغوب باشد، بسیار آسان است. در ابتدا تنها کافی است علف‌های هرز را از خاک خارج کنید، اما وقتی میوه‌ها شروع کردند به در آمدن، حواستان به حشرات و آفت‌ها هم باشد.مهمترین نکته در پرورش توت‌فرنگی این است که خاک گلدان آن را مرطوب نگه دارید. البته باید حواستان هم باشد که به طور ناگهانی حجم زیادی از آب را پای گلدان نریزید.اگر گلدانتان را روی بالکن قار می‌دهید، وقتی میوه‌ها در آمدند، پیش از اینکه رنگی به خود بگیرند، روی آنها را با پلاستیک بپوشانید. این کار آنها را از گزند پرنده‌ها در امان نگه می‌دارد. هر وقت توت‌فرنگی‌تان دورتادورش قرمز شد، یک روز به آن وقت بدهید و آن وقت آن را بچینید. این فرصت یک روزه آنها را شیرین‌تر، آبدارتر و خوش عطرتر می‌کند. وقتی زمان باردهی بوته‌ها تمام شد، باز هم حواستان باید به بوته باشد. شاخه‌های زائد را بزنید و تنها برگ‌های کوچک را باقی بگذارید. از لخت شدن بوته‌تان نترسید. برگ‌ها دوباره رشد خواهند کرد. خاک گلدان را تقویت کنید. برای تقویت خاک می‌توانید از همین برگ‌های خود بوته که جدا کرده‌اید یا کودهای کمپوستی استفاده کنید.

saber94.4kia.ir

کشت وپرورش توت فرنگی در گلدان
انتشار : ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۶

هشت راه مهم برای داشتن گیاهی شاداب


هشت راه  مهم برای داشتن گیاهی شاداب
یکی از دغدغه های همیشگی صاحبان گل و گیاه در منزل، از دست رفتن نشاط و زیبایی گیاهانشان است. برای حفظ و به حداکثر رساندن شادابی گیاهان این توصیه ها عمومی هستند.

از ظروف شیشه ای استفاده نکنید
ظروف شیشه ای زمانی استفاده می شود که گیاهی را قلمه بزنید تا به راحتی ریشه دهد؛ چرا که این ظروف نور را به راحتی عبور می دهند و آب فراوان نیز موجب گندید گی ریشه ها و از بین رفتن آنها می شود.ظروف شیشه ای آب رو ندارند و به همین دلیل آب اضافی از خاک آنها خارج نشده و ریشه های گیاه از بین می روند. اگر از این ظروف استفاده می کنید، باید مرتبا آب گلدان را تعویض کنید یا با سنگ های ریز و درشت ریشه ها را بپوشانید و به مرطوب نگه داشتن سنگ ها بسنده کنید.

خاک ها را تعویض کنید
آب هایی که املاح زیادی دارند، به اصطلاح آب های سخت نامیده می شوند که موجب از بین رفتن مواد معدنی خاک و ایجاد کپک های سپید بر روی خاک می شوند. این لکه های سپید نشانه فقر خاک و کمبود املاح است. بهتر است سالی یک بار خاک گلدان را تعویض کنید تا موقعیتی مناسب برای رشد گیاهان ایجاد شود.

گلدان ها را تغییر دهید
هرساله گیاهان رشد می کنند و ریشه آنان مکان وسیع تری برای رشد نیاز دارد. تعویض گلدان موجب می شود انگل های گیاهی و قارچ و کپک ها به ریشه گیاهان صدمه وارد نکنند و فرصتی برای رشد نداشته باشند؛ به این طریق خاک هم پایدارتر می ماند. تعویض گلدان برای تمام گیاهان لازم است، اما برای گیاهان کم رشد مانند کاکتوس، هرچند سال یک بار نیاز به تعویض گلدان است.

سفالی ها بهترند
بهترین گلدان ها با خاک رس ساخته می شوند که به گلدان های سفالی معروفند، چرا که بهترین شرایط برای شادابی و نشاط گیاه را تامین می کنند و موجب می شوند که دمای خاک برای ریشه در تابستان خنک و در زمستان گرم باشد. مخصوصا برای گیاهی مانند کاکتوس که به آب زیاد نیاز ندارد، استفاده از این گلدان ها موجب نشت آب اضافی به بدنه گلدان می شود. گلدان های پلاستیکی نیز برای برخی گیاهان آپارتمانی مانند پتیوس و فیکوس مناسب اند. از گلدان های فلزی هرگز استفاده نکنید، چراکه موجب زنگ زدن و افزایش نفوذ سم در خاک می شوند، البته گلدان های استیل جدید دارای روکش های مناسب بدون ضرر هستند.

گرده افشانی را جدی بگیرید
گرده افشانی برای هر گیاه فصلی خاص دارد. بهترین فصل برای این کار فصول بهار و پاییز است، بهتر است در این مواقع از سال، گیاهان را در خارج از منزل نگه داری کنید تا زیبایی آن از بین نرود و گرده افشانی آنان نیز موجب حساسیت افراد خانواده نشود. گرده افشانی موجب تقویت شادابی گیاه می شود، البته گرده افشانی مخصوص گیاهان محدودی است که اغلب در باغچه ها کاشته می شوند.

به تغذیه توجه کنید
برای تقویت خاک بهتر است از کودهای گیاهی و شیمیایی با توجه به نوع گیاه استفاده کنید. آب برنج شسته شده بدون نمک موجب شادابی و سرسبز شدن هر گیاهی می شود. هنگامی که تخم مرغ را می پزید، آب آن را در گلدان بریزید تا آهک مورد نیاز گیاه را تامین کند. از ریختن قهوه و نسکافه در خاک خودداری کنید؛ چرا که موجب اسیدی شدن خاک می شود. آب آکواریوم ها برای تقویت شاخه های جوان مناسب است، البته برای تامین کلیه این نیازها می توانید از کود بدون بو و جدید ورمی کمپوست استفاده کنید.

گلدان را آب باید داد؛ اما نه زیاد!
میزان آبیاری گیاهان خانگی باید بسیار کم و حداقل باشد. بهترین اندازه آبیاری دو لیوان آب در هفته است. گیاهانی که در منزل نگه داری می کنید به آب فراوان احتیاج ندارند. هیچ وقت نگذارید خاک خیس بماند، چرا که موجب پوسیدگی ریشه می شود. زیرگلدانی نیز موجب می شود آب اضافی گلدان نشت نکند.

و آفتاب...
بهتر است نور کافی به گیاه تابیده شود تا به اندازه نیاز فتوسنتز انجام شود و شاداب بماند. پشت پنجره، پاسیو و بالکن مکان های مناسبی برای نگه داری گیاهان است. حتی یک لامپ نیز می تواند نور گیاه را تامین کند. برای شادابی بیشتر گیاهان بهتر است در فصل تابستان آنها را بیرون آورده و چند ساعتی در هوای آزاد قرار دهید.
saber94.4kia.ir

هشت راه مهم برای داشتن گیاهی شاداب
انتشار : ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۶

اشتباهات رایج در مورد نگهداری گیاهان آپارتمانی


اشتباهاتی برای نگهداری از گیاهان آپارتمانی

گیاهان خانگی اصولا دوست دارند زنده بوده و زندگی راحتی کنار شما داشته باشند. آیا شما جزو آن دسته از افرادی هستید که هر کاری برای زنده نگه داشتن گیاهان خود انجام می ­دهند؟ اگر موجودی را به‌عنوان عضوی از خانواده خود می پذیریم باید مسئولیت نگهداری از او را نیز همیشه به گردن بگیریم.

مانند انسان ها هیچ دو گیاهی کاملا شبیه هم نیستند و نیازهای متفاوتی دارند و صدالبته نحوه نگهداری‌شان هم مختلف خواهد بود. گاهی توجه زیادی و بی شک بی توجهی موجب از بین رفتن سبزی خانه گرم مان می‌شود. در سراسر دنیا قاتلان گیاهان خانگی از متدهای سریع و بی برو برگردی که معرفی می‌شوند، استفاده می‌کنند.

آبیاری بیش ‌از حد گیاهان آپارتمانی معمولا مردم فکر می‌کنند هرچه آب بیشتری به گیاه‌شان بدهند، بهتر است؛ در صورتی ‌که اولین علت مرگ گیاهان به علت آبیاری اشتباه و مخصوصا زیاده‌روی در آبیاری است. با این روش مهلک به‌راحتی می‌توانید گیاه‌تان را راهی دیار باقی کنید. گرچه شما بی‌تقصیرید و مطمئنا می‌خواهید از او مراقبت کنید و جلوی تشنگی‌اش را بگیرید ولی مسئله اینجاست که با آب فراوان ریشه‌ها غرق می‌شوند. درواقع با این کار خاک اشباع ‌شده و هیچ خلل و فرجی برای حضور اکسیژن و تنفس در بین ذرات خاک باقی نخواهد ماند.

راهکار: صبور باشید و فواصل آبیاری را بیشتر کنید. علاوه بر آن نیازی نیست هر دوره حجم زیادی آب وارد گلدان شود. مطمئن شوید در زمان آبیاری زیرگلدانی از دوره قبلی آبی نداشته باشد. آب اضافی باعث خفگی ریشه می‌شود. اگر بعد از یک ساعت در زیرگلدانی آب باقیمانده بود، آن را خالی کنید و اجازه خروج آب اضافی را به گیاه بدهید. تشنگی گیاهی

دومین مشکل اصلی در مرگ گیاهان نیز مربوط به آب است و از نبود آب به میزان کافی ایجاد می‌شود. شاید شما نسبت به آنها بی‌تفاوت باشید ولی آنها با فریاد تشنگی سعی می‌کنند از راه نشانه‌های بیرونی به شما نشان دهند که آب می‌خواهند. گاهی این تلاش تا زمانی که تنها جسدی خشک و بی‌جان باقی بماند، بی‌نتیجه می‌ماند. نیاز آبی متفاوت در گیاهان بستگی به دما، نور و زمان (فصل سال) دارد. برخی گیاهان خاک خشک و برخی خاک مرطوب را دوست دارند.

راهکار: اگر به آبیاری به‌عنوان یکی از وظایف روتین زندگی نگاه کنید، مطمئن باشید موظف‌تر از گیاهان مراقبت خواهید کرد. همچنین می‌توانید از سیستم‌های آبیاری هوشمند استفاده کنید. برای بررسی میزان رطوبت خاک، یک بند انگشت خود را در خاک فرو کنید تا ببینید بسته به نیاز آبی گیاه‌تان، آیا زمان آبیاری فرارسیده است یا نه؟

سرما، قاتل گیاهان آپارتمانی گیاهان نیز مانند انسان‌ها با طیف متنوعی از دما تطبیق دارند ولی دمای پایین و سرما در این طیف قرار نمی‌گیرد. همان‌طور که ما دوست نداریم در اثر یخ‌زدگی و سرما انگشتان‌مان گزگز کند و بی‌حس شود، گیاهان هم از سرما بیزارند و ریشه‌های‌شان آسیب می‌بیند. پس چرا نباید در سرما به دمای محل نگهداری گیاهان خانه توجه کنیم؟

راهکار: اگر شما سردتان است، پس گیاهان هم همین حس را دارند. همیشه آنها را در مکانی قرار دهید که حداقل در کمینه طیف دمای قابل‌ تحمل آنها باشد.

آفات و بیماری های گیاهی آفات و حشرات شیره گیاهی را می‌مکند و این برای گیاهان همچون کابوس می‌ماند. در بین روش‌های مرگبار، آفات از موارد غیرقابل ‌کنترل هستند. اگر دیر متوجه آنها شوید و با تاخیر به دنبال درمان‌شان بروید، همه‌چیز از دست‌ رفته است ولی حتی در این صورت به‌طور کامل رهای‌شان نکنید؛ زیرا آفاتی به‌ غیر حلزون و لیسه یک‌شبه گیاه را نابود نمی‌کنند و شاید امیدی برای زنده بودن باشد. راهکار: همیشه گیاهان را بازدید و به آنها توجه کنید و از زیبایی‌شان لذت ببرید. در این مواقع است که اگر چیزی به نظر مشکوک و غیرعادی برسد، می‌توان سریع به دادش رسید و آن را تیمار کرد. مرگ گیاهان آپارتمانی با نور سفید سوزان همه می­ دانیم گیاهان برای رشد و نمو به نور نیاز دارند ولی قطعا نور به دام انداخته خورشید مفید نخواهد بود. پس مراقب باشید نیکی‌تان از حد نگذرد. باید گفت انتخاب مکان قرارگیری گیاهان خانگی باید حساب‌شده باشد. درصورتی‌که دوره نوری زیاد باشد، هیچ کرم بعد از آفتابی این مشکل را حل نمی‌کند! نزدیکی زیاد به پنجره در گونه‌هایی که نیاز آفتابی بالایی ندارند، باعث آفتاب‌سوختگی و مرگ می‌شود. راهکار: باید بدانید میزان نور مورد نیاز روزانه گیاه‌تان چقدر است. تنها تعداد کمی از گیاهان نور مستقیم آفتاب را به مدت طولانی تحمل می‌کنند و آنها نیز همچنان باید خوب آبیاری شوند. تاریک تر از تاریکی در موارد نادر یک گیاه از نور بسیار کم از پا درمی‌آید. پس اگر به این مرحله دست پیدا کرده‌اید باید مدال ظلم مداوم به گیاهان آپارتمانی را دریافت کنید. برای برطرف کردن نگرانی‌تان از سلامت گیاهان باید

اشتباهات رایج در مورد نگهداری گیاهان آپارتمانی
انتشار : ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۶

نحوه تمیزکردن گیاهان آپارتمانی


نحوه تمیز کردن گرد و غبار گلهای آپارتمانی

در صورتی که قصد تمیز کردن گلهای زینتی منزل خود را دارید ابتدا به گیاه نگاه کنید اگر خشک شده بود ارزش تمیز کردن را ندارد اما اگر گیاه زنده است ، ابتدا از گردگیر یا پارچه نم‌دار برای تمیز کردن برگ‌ها استفاده کنید. یک چهارم پیمانه آب گرم را با کمی شیر بدون چربی مخلوط کنید.هر کدام از برگ‌ها را جداگانه، با اسفنج و مخلوط حاصل تمیز کنید. از آن‌جا که حشرات در زیر برگ‌ها پنهان می‌شوند، تمیز کردن زیر برگ‌ها را فراموش نکنید.برای نتیجه بهتر از مواد پاک‌کننده آماده مخصوص گیاهان آپارتمانی استفاده کنید. برای جلوگیری از شکستن و آسیب‌دیدگی ‌گیاه یک دست خود را زیر برگ قرار دهید و با دست دیگر آن را تمیز کنید. برای براق شدن برگ‌ها هرگز از پارافین یا مواد براق‌کننده که منافذ برگ را می‌پوشانند، استفاده نکنید.

چند نکته در باره آب دادن گلدان:

1.بهترین آب برای گلدان، آب باران،آب جوشیده ی سرد، آبی که 48-24ساعت داخلش چند پوسته تخم مرغ باشد(اکثر گلدان ها به دلیل آبشوئی زیادی که دارند دارای پی اچ اسیدی می باشند وتوان جذب عناصر ضروری موجود در خاک را ندارند، که این آب نقش مهمی را در تنظیم پی اچ خاک وقابلیت جذب عناصر دارد)

2.آبی که به گلدان میدهیم نباید خیلی سرد یا گرم باشد وبهتر است ولرم باشد. برای این منظور میتوان آب را درون ظرفی ریخته ودر اتاق قرار دهیم تا به دمای اتاق برسد وبعد از24-12ساعت شروع به آب دادن گیاهان کنیم.

3.بهتر است خاک گلدان بین دو فاصله آبیاری خشک شود به طوریکه بصورن پودری باشد بجز گیاهانیکه نیاز به خاک مرطوب دارند مثل آهار وآنتوریوم.

saber94.4kia.ir

نحوه تمیزکردن گیاهان آپارتمانی
انتشار : ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۶

گیاهان آپارتمانی تصفیه کننده هوا


چهار گیاه آپارتمانی تصفیه کننده هوا

که ارزشش بسیار بیشتر از تابلوهای نقاشی وعتیقه های دکوری درون منزل شماست!!!

 

۴ گیاه آپارتمانی که تصفیه‌کننده هوا هستند به طور معمول همه ما یا حداقل بیشتر ما از گیاهان و گلدان‌ها برای دکوراسیون خانه خود استفاده می‌کنیم اما برخی از این گلدان‌هایی که در کنار پنجره‌های خانه‌های‌مان می‌گذاریم کاری بیشتر از یک دکور صرف دارند، در واقع جدا از زیبایی این گل‌ها و احساس آرامشی که به ما می‌دهند،برخی از این گلدان‌ها با آلودگی‌های داخل خانه‌ها مبارزه می‌کنند و باعث افزایش خلاقیت انسان می‌شوند.

در این مطلب می‌توانید گیاهانی را که خانه‌تان را تمیز کرده و زندگی‌تان را هم غنی‌تر می‌‌کنند، بشناسید. سرمایه‌گذاری عقلانی شاید بهتر باشد، به جای اصرار بر نصب نقاشی‌ها و عکس‌ها به دیوارهای خانه‌تان و پرکردن خانه از انواع ظرف و اشیای قدیمی و عتیقه، خانه‌تان را با گلدان‌ها پر کنید.

به‌تازگی دانشمندان و پژوهشگران ناسا تحقیقی ۲ ساله انجام دادند که نشان داد، برخی از گیاهان وحتی گیاهان آپارتمانی می‌توانند مواد مضر و سمی داخل خانه‌ها را بگیرند و باعث تصفیه هوا شوند.

یک تصفیه‌کننده مناسب تصفیه هوا با گل داوودی قرن‌ها پیش در چین، گل داوودی به عنوان گیاهی که حال انسان را خوب می‌کند، ارزیابی می‌شد. چینی‌ها از حدود ۳ هزار سال قبل به پرورش این گل اقدام کردند و برای آن خواص سلامت و بهداشت فراوانی را بر شمردند. در جنوب شرق آسیا جوشانده‌های زیادی از گل‌های زرد و سفید این گل تهیه می‌شود که مفید برای بسیاری از بیماری‌هاست. مردم چین ساقه سبز این گیاه را جدا می‌کنند و با آن خوراکی مخصوص می‌پزند که می‌گویند این گیاه خاصیت ضدعفونی کننده دارد و باعث افزایش طول عمر می‌شود، اما همه این خاصیت‌های درمانی را کنار بگذارید و به نتیجه تحقیقات ۲ ساله پژوهشگران ناسا گوش کنید: براساس این تحقیقات گل‌های داوودی، حتی در مکان‌های کوچک و در بسته، می‌توانند بنزن موجود در هوا را پاک کرده و هوا را از این ماده شیمیایی تصفیه کنند. بنزن یکی از اصلی‌ترین آلوده‌کننده‌های هواست که در جوهرها، رنگ‌های شیمیایی، پلاستیک، خوش‌بوکننده‌ها، ‌بنزین، اسپری‌های تمیز‌کننده و در نظایر آن‌ها یافت می‌شود.یادتان باشد که بهتر است گلدان‌های گل‌های داوودی را در نور‌ غیر مستقیم قرار دهید و اگر خوب از آن‌ها نگهداری کنید این گلدان‌ها تا ۶ هفته هم دوام می‌آورند.

جاروبرقی به نام زنبق!!!گل زنبق

در بسیاری از نقاط جهان این گل را در دسته گل‌هایی برای تزئین به کار ‌می‌‌برند اما یادتان باشد که این گل‌ می‌تواند مثل یک جاروبرقی قوی مواد شیمیایی مضر و خطرناکی چون فرمالدئید، بنزن، تری‌کلرواتیلن و برخی مواد دیگر را از هوا پاک کند. مطالعات نشان داده است، گلدان‌های حاوی این گل به کیفیت هوای یک آپارتمان می‌افزایند و از میزان خطرناک بودن این مواد شیمیایی هم می‌کاهند.یادتان باشد که گل زنبق را بهتر است در نور کم و غیر مستقیم قرار دهید و خاکی که گل‌ در آن قرار دارد بهتر است همیشه اندکی رطوبت داشته باشد. توصیه: دفعه بعد به جای خریدن یک اسپری خوش‌بوکننده یا دستگاه‌های معطر کننده هوا یک گلدان زنبق بخرید و آن را در محلی بگذارید که هم از تماشای آن لذت ببرید و هم هوای پاکیزه‌تری را استشمام کنید.

ضد عنکبوت‌های خانگی برطرف‌کردن خشکی هوا با بامبو بامبو ابتدا در شرق و جنوب آسیا می‌رویید اما سپس به گیاه محبوب اکثر مردم جهان بدل شد و حالا تقریبا در تمام جهان می‌توانید ساقه‌ها و ریشه‌های بامبو را خریداری کرده و در خانه‌تان از آن استفاده کنید. بامبو را در آپارتمان‌ می‌توان به ارتفاع بین ۵/۰ تا ۵/۱ متر هم پرورش داد. حالا متخصصان و پژوهشگران ناسا می‌گویند، این گیاه دوست‌داشتنی نقش تصفیه‌کننده هوا را هم دارد. در واقع در مطالعه‌ای مشخص شد، ساقه‌های بامبو می‌توانند فرمالدئید، بنزن، مونوکسیدکربن، زیلن و کلروفورم را از هوای اطراف خود جذب کنند. بامبو جدا از کمک‌کردن به تصفیه هوا یک خاصیت جالب دیگر هم دارد آن هم این است که ذرات معلق عنکبوت‌های خانگی را می‌گیرد و نابود می‌کند. این تخم‌ها در افرادی که آلرژی دارند باعث بدتر شدن وضعیت تنفس می‌شوند. در کنار همه این‌ها بامبو یک خاصیت جالب دیگر هم دارد که در طی ماه‌های سرد سال که هوای داخل آپارتمان گرم و خشک است هوای داخلی را تا حد زیادی مرطوب‌ و مناسب می‌کند. برای نگهداری بامبو بهتر است که آن را در معرض نور مستقیم خورشید قرار ندهید و در تمام دوران رشد آن را در محیطی مرطوب قرار دهید. خواب راحت به ارمغان می‌آورد.

خواب بهتر با گل آفتابگردان معمولا بسیاری از خانم‌ها علاقه‌ای به گذاشتن گل و گلدان در اتاق خواب خود ندارند،‌ توصیه پزشکی هم این است که در اتاق خواب از گذاشتن تعداد زیادی گل یا گلدان خودداری شود، اما در این مورد می‌توان یک استثنا قائل شد آن هم گذاشتن یک گلدان گل آفتابگردان است.می‌دانید که اکثر گل‌ها و گیاهان طی شب اکسیژن هوا را می‌گیرند و به جای آن دی‌اکسید کربن بیرون می‌دهند که این می‌تواند برای انسان خطرناک باشد اما مطالعات نشان داده، نوعی خاصی از گل آفتابگردان (gerbera daisy ) در طی شب هم به رهاکردن اکسیژن ادامه می‌دهد که این تنفس انسان طی شب را بهبود می‌بخشد و می‌تواند باعث بهبود خواب شبانه انسان شود. مطالعات نشان داده، افرادی که طی شب چند بار به علت تنگی تنفس از خواب می‌پرند بیشتر از همه از داشتن یک گلدان گل آفتابگردان سود خواهند برد، البته ثابت شده برخی گیاهان خاص چینی موسوم به گیاهان زنجیره‌ای چینی و چی‌نان هرب در بالای بردن کیفیت خواب انسان موثر هستند.

البته گیاهان آپارتمانی تصفیه کننده هوای منزل زیادند از جمله سانسوریا،پتوس طلایی،سجافی(گندمی)،اسپاتی فیلوم،انواع کاکتوس ها،آگلونما و...که ما در اینجا به ذکر 4نوع بسنده کردیم.موفق باشید.

گیاهان آپارتمانی تصفیه کننده هوا
انتشار : ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۶

کشت گوجه فرنگی در گلدان


گوجه فرنگی هیچ چیز قشنگ تر از داشتن یک گلدان گوجه فرنگی در منزل نیست

هر زمان که بخواهید می توانید از گوجه های سالمی که خود کاشته اید استفاده کنید. بهار فصل کاشتن گوجه فرنگی است. برای پرورش گوجه شما فقط به آفتاب و گرمای مناسب نیاز دارید. برای این کار گلدانی را در نظر گرفته و بذرها را در آن می کاریم. فاصله هر دانه باید ۳۵ تا ۶۰ سانتیمتر باشد و یا اگر در بالکن میخواهیم داشته باشیم بهتر است اول بذرها را در گلدان کوچک یا سینی نشاء ویا لیوان پلاستیکی یکبار مصرف کاشته و وقتی به ۲۰ تا ۳۰ سانت رسید تک تک به گلدان بزرگ منتقل کنیم. این گوجه فرنگیها را تمام تابستان و پائیز دارید.

این کار را میتوانید در تعداد گلدان بیشتری نیز انجام دهید.

چند نکته:

1)گلدان گوجه فرنگی در معرض باد شدید قرار نگیرد چون موجب ریزش میوه های آن می شود وهمچنین در معرض تنش خشکی شدید وهوای بسیار گرم وخشک قرار نگیرد.

2)برای تقویت میوه دهی میتوان از کود سه بیست ویا کلسیم+سولوپتاس(مقدار کود متناسب با گلدهی مثلا 3-2گرم کود NPKرا در یک لیتر آب حل کنید و3-2 بار محلولپاشی کنید .کود کلسیم و...هم 3-2سی سی در یک لیتر آب)استفاده کرد.

3)برای میوه دهی بیشتر میوه را میتوان کمی زودتر برداشت کرد ودر معرض نور مستقیم خورشید قرار داد تا رنگ اندازی آن کامل شود واز طرف دیگر میوه بیشتری روی بوته قرار گیرد.

saber94.4kia.ir

کشت گوجه فرنگی در گلدان
انتشار : ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۶

کشت وپرورش سیب زمینی در منزل


کاشت سیب زمینی در منزل:

 


آیا تا به حال سبزی‌ها و میوه‌هایی را که در خانه پرورش می‌یابند؛ با آن‌چه از بازار می‌خرید؛ مقایسه‌ کرده‌اید؟ می‌توان تفاوت اندکی که در طعم، بو و مزه‌ی آن‌ها با یک‌دیگر وجود دارد را احساس کرد. ضمن این‌که مصرف آن‌چه شما از باغچه‌ی خودتان برداشت می‌کنید؛ قابل اطمینان‌تر و لذت‌بخش‌تر از موادی است که در بازار خریداری می‌کنید.

از میان سایر موادغذایی، سیب‌زمینی از آن‌جا که کشت و برداشت آن از لحاظ رشد و ذخیره، بسیار آسان است؛ یکی از محبوب‌ترین سبزی‌هاست. امروز سیب‌زمینی یکی از بزرگ‌ترین و پرکاربردترین محصولات غذایی جهان است و تولید آن هر روز بیش‌تر می‌شود.


کاشت سیب‌زمینی در باغچه

سیب‌زمینی به سه نوع زودرس، معمولی و اصلی تقسیم می‌شود؛ این نام‌گذاری بر اساس زمان برداشت محصول سیب‌زمینی، میزان فضایی که سیب‌زمینی برای رشد نیاز دارد و این‌که با چه فاصله‌ای از یک‌دیگر و در چه زمان باید کاشته شوند؛ انجام شده است.

اگر فضای زیادی برای کاشت سیب‌زمینی، ندارید؛ بهتر است سیب‌زمینی‌های زودرس بکارید. علاوه بر این، مزیت دیگر سیب‌زمینی‌های زودرس، این است که احتمال آفت‌زدگی گونه‌های زودرس، به دلیل این‌که خیلی زود برداشت می‌شوند؛ کم‌تر از گونه‌های دیگر است.

گونه‌های معمولی، 16 تا 17 هفته بعد از کشت، آماده‌ی برداشت می‌شوند. بنابراین با توجه به زمان کشت، می‌توانید از اوایل تیر تا اوایل مرداد، آن‌ها را برداشت کنید.

گونه‌ی اصلی، 18 تا 20 هفته بعد از کاشت، آماده‌ی برداشت است. معمولا از تیر تا مهرماه می‌توانید محصول سیب‌زمینی خود را برداشت کنید. گونه‌ی اصلی، بیش‌ از سایر گونه‌ها، فضای باغچه را می‌گیرد؛ اما اگر می‌خواهید بخشی از محصول سیب‌زمینی‌تان را ذخیره کنید؛ بهترین گونه برای شما، گونه‌ی اصلی است.


شیوه‌ی ترغیب به جوانه‌زنی

این شیوه، به این معنی است که سیب‌زمینی بذری را قبل از کشت، برای جوانه‌ زدن آماده می‌کنیم. حدود شش هفته قبل از کاشت، در مناطق گرم‌تر، در اواخر دی ماه و در نواحی سردتر، در بهمن‌ماه، این کار را شروع می‌کنیم.

هر سیب‌زمینی بذری، دارای سر گِردتر و ضخیمی است که چند «چشم» دارد. قسمت‌های غده مانند سیب‌زمینی را طوری قرار دهید که سر ضخیم‌ آن، در بالاترین قسمت سینی یا جعبه‌ی تخم‌مرغی که برای این کار در نظر گرفته‌اید؛ باشد و نیز در مقابل نور طبیعی زیادی باشد. وقتی جوانه‌ها به یک و نیم تا دو و نیم سانتی‌متر رسیدند؛ آماده‌ی کاشت در خاک هستند.


چگونگی کاشت

سیب‌زمینی‌های جوانه زده را زمانی که خاک شروع به گرم شدن می‌کند؛ بکارید. معمولا از میانه‌ی اسفند یا ابتدای فروردین ماه، زمان مناسبی برای این کار است. ابتدا شیاری به عمق 7.5 تا 13 سانتی‌متر ایجاد کنید؛ عمق دقیق آن بسته به گونه‌ای که می‌کارید؛ متفاوت است. قبل از کشت سیب‌زمینی‌ها، یک لایه‌ی نازک کود به شیار اضافه کنید. سیب‌زمینی‌های زودرس را در فاصله‌ی حدود 30 سانتی‌متری از هم و 40 تا 50 سانتی متر فاصله بین ردیف‌ها بکارید.

سیب‌زمینی‌های اصلی و معمولی را در فاصله‌ی 38 سانتی‌متری از یک‌دیگر و 75 سانتی‌متر فاصله بین ردیف‌ها بکارید. غده‌های جوانه زده را با دقت برداشته و به آرامی و به گونه‌ای که جوانه‌ها به سمت بیرون باشند؛ داخل شیار قرار دهید. باید مراقب باشید که جوانه‌ها نشکنند؛ سپس روی سیب‌زمینی‌ها را با خاک بپوشانید. به محض ظاهر شدن جوانه‌ها روی خاک، مقدار دیگری خاک روی آن بریزید تا جوانه‌ها کاملا زیرخاک قرار گیرند. این کار را باید در فاصله‌های زمانی مشخص انجام دهید. از زمان شروع کاشت، به مدت یک ماه بعد، هر یک از گیاهان حدود 15 سانتی‌متر، خاک در اطراف خود خواهند داشت.


شیوه‌ی برداشت

سیب‌زمینی‌های خانگی شما، بسته به نوع و شرایط پرورش، باید از تیر تا شهریورماه، آماده‌ی برداشت شوند. گونه‌های زودرس را به محض آماده شدن، یعنی زمانی که جوانه‌های روی خاک، هنوز سبز هستند؛ می‌توانید برداشت و مصرف کنید. گونه‌های معمولی و اصلی را می‌توان در زمان طولانی‌تری، معمولا تا شهریورماه در خاک نگه داشت؛ حتی اگر جوانه‌ی روی خاک، از حالت سبز و تازگی خود، افتاده باشند.

دو هفته قبل از برداشت محصول، جوانه‌های روی زمین را بِبُرید؛ با این کار، پوست سیب‌زمینی، کلفت‌تر می‌شود و هنگام برداشت، آسیب‌ کم‌تری می‌بیند؛ انبار کردن آن هم راحت‌تر می‌شود.


کاشت سیب‌زمینی در کیسه

در این روش که در مواقع ضروری، می‌توان از آن استفاد کرد و نتیجه‌ و بهره‌وری بهتر و بیش‌تری هم دارد؛ باید چند عدد سیب‌زمینی را در یک کیسه‌ی آرد 100 کیلویی که داخل آن خاک ریخته‌اید؛ قرار دهید؛ به این شکل که ابتدا لبه‌های کیسه را تا می‌زنیم و سیب‌زمینی‌ها را در عمق دو تا پنج سانتی‌متری خاک قرار می‌دهیم. با رشد ساقه‌ی سیب زمینی، از میزان تا شدگی سرکیسه، کم کرده و مقدار مناسبی خاک، شن و گل را در کیسه می‌ریزیم این کار را تا رسیدن به لبه‌ی کیسه، ادامه می‌دهیم. باید کیسه را در جایی قرار دهیم که آفتاب به خاک و کیسه نتابد؛ در غیر این صورت، گیاه بر اثر کم‌آبی خشک می‌شود. اما خود گیاه باید در برابر آفتاب باشد. با استفاده از این روش، می‌توان از یک کیسه‌ی 100 کیلویی، بین 50 تا 70 کیلو سیب‌زمینی تولید کرد.

نکات مهم

- سیب زمینی‌ها به نور زیادی نیاز دارند؛ بنابراین آن‌ها را در مکان‌های سرد و مستعد سرما نکارید؛ چرا که سرما به رشد برگ‌های گیاه لطمه می‌زند.

- اگر می‌خواهید در یک زمین پر از علف هرز یا در مزرعه‌ای قدیمی، سبزی بکارید؛ جالب است بدانید که سیب‌زمینی‌ها می‌توانند با برگ‌های زودرشد و زیاد خود، به از بین بردن علف‌های هرز کمک کنند.

- اگر برای کاشت سیب‌زمینی، جای کافی ندارید؛ علاوه بر شیوه‌ی کاشت سیب‌زمینی در کیسه، می‌توانید سیب‌زمینی‌ها را در ظرفی بکارید که به اندازه‌ی کافی زهکشی شده و عمق و عرض آن حداقل 30 سانتی‌متر باشد. ظرف را تا نیمه، پر از کود چند منظوره یا کود مرغوب خاک باغچه کنید؛ دو بذر سیب‌زمینی را روی کود قرار داده و بعد روی آن تا فاصله‌ی 2.5 سانتی‌متری از لبه‌ی ظرف، خاک یا کود بریزید. وقتی قسمت‌های غده‌ مانند سیب‌زمینی، به اندازه‌ی یک بند انگشت رسیدند؛ باید به آن‌ها آب کافی بدهید. اگر به سیب‌زمینی‌ها، آب کافی ندهید؛ تعداد آن‌ها کم می‌شود و کیفیت‌شان هم پایین می‌آید.

saber94.4kia.ir

کشت وپرورش سیب زمینی در منزل
انتشار : ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۶

کتاب گیاه شناسی یک با فرمت پاورپوینت ppt

عنوان فایل :کتاب گیاه شناسی یک با فرمت پاورپوینت نوع فایل: پاورپوینت تعدادصفحات : 250 ص   برای دانلود روی لینک زیر کلیک نمایید دانلود کتاب گیاه شناسی ۱ با فرمت پاورپوینت ppt شرح مختصر: امروزه سلول به عنوان واحد ساختمانی همه موجودات زنده معرفی می‌شود و درباره هر یك از ...

پاورپوینت معادله خط ریاضی نهم

پاورپوینت معادله خط ریاضی نهم

پاورپوینت معادله خط ریاضی پایه نهمفرمت: پاورپوینت قابل ویرایش   تعداد اسلاید: 12 بکارگیری اشکال و تم های زیباپاورپوینت جذاب، قابل ویرایش و منطبق با کتب درسیمناسب برای معلمان جهت تدریس بهتر و دانش آموزان برای یادگیری بهتر ... ...


مطالب تصادفی

  • مجموعه سوالات کارشناسی ارشد باغبانی مدرسان شریف
  • [جزوه فیزیولوژی پس از برداشت دکتر ارشادی
  • [جزوه میوه کاری مناطق معتدله دکتر ارشادی
  • پاورپوینت جوانه زنی بذر
  • جزوه گیاهان آپارتمانی دکتر نادری
  • پرورش گل محمدی
  • زعفران
  • پرورش آلوئه ورا
  • نکات مهم درباره نگهداری گیاه سانسوریا
  • نکات مهم نگهداری گیاهان آپارتمانی

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد